Χρήσιμα

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ, ΗΡΑΚΛΗ ΚΩΣΤΑΡΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΑΝΔΡΕΑ-ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ-ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΛΙΤΗ

ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Ο Νίκος Ρωμανός, κατηγορούμενος για την υπόθεση Βελβεντού, και ο Ηρακλής Κωστάρης, κατηγορούμενος για συμμετοχή στη 17Ν, ξεκίνησαν απεργία πείνας από 10/11 και 28/10 αντίστοιχα, διεκδικώντας τα δίκαια και αυτονόητα. Απαιτούν να λαμβάνουν εκπαιδευτικές άδειες για να έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης των πανεπιστημιακών σχολών στις οποίες πέρασαν μετά από εξετάσεις μέσα στη φυλακή. Η κυβέρνηση, το υπουργείο δικαιοσύνης, οι αστυνομικοί μηχανισμοί, η δήθεν ανεξάρτητη δικαιοσύνη και όλο το αστικό σύστημα βγάζουν απέναντί τους όλο τους το εκδικητικό μένος που καταπατά τα δικαιώματα των φυλακισμένων, πολιτικών και μη. Ο Ηρακλής Κωστάρης σταμάτησε να λαμβάνει τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται μετά από την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, παρά το ότι τις λάμβανε κανονικά για πάνω από 2 χρόνια.

Οι δύο κρατούμενοι, όπως και οι συγκατηγορούμενοι με το Νίκο Ρωμανό Γιάννης Μιχαηλίδης (έναρξη απεργίας πείνας 17/11) και Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος και Δημήτρης Πολίτης (έναρξη 1/12), που ξεκίνησαν και αυτοί απεργία πείνας ως ένδειξη αλληλεγγύης, προτάσσοντας τα σώματά τους διεκδικούν όρους αξιοπρέπειας και ισοτιμίας απέναντι σε ένα άδικο σύστημα, που για άλλη μία φορά αποδεικνύει την αναλγησία του και τη βαρβαρότητά του. Ο Κωστάρης σταμάτησε την απεργία πείνας μετά από 30 ημέρες μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού είναι άσχημη, με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Γεννηματά όπου νοσηλεύεται να λένε ότι η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή, τη στιγμή που η κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει και τα ΜΜΕ κρατούν στάση ομερτά για αυτό το γεγονός, όπως βέβαια και για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν στις φυλακές οι κρατούμενοι. Ας μη ξεχνάμε ότι σε λίγες μέρες από τώρα, στις 6 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 6 χρόνια από το βράδυ που ο Νίκος Ρωμανός είδε το φίλο του Αλέξη Γρηγορόπουλο να δολοφονείται εν ψυχρώ από τον ένστολο φονιά Κορκονέα στα Εξάρχεια. Ούτε έχουν σβηστεί από τη συλλογική μνήμη τα φρικτά παραμορφωμένα από το ξύλο των αστυνομικών πρόσωπα των τεσσάρων κρατουμένων για τη ληστεία στο Βελβεντό, τα οποία μάταια προσπάθησε η αστυνομία να «καλλωπίσει» με επεξεργασία στο photoshop, καθώς η βαρβαρότητα του συστήματος δεν καλλωπίζεται. Οι παραλληλισμοί με το σήμερα είναι προφανείς.

Το κράτος συνολικά κινείται όλο και περισσότερο σε αντιδραστική κατεύθυνση. Η μη απόδοση των εκπαιδευτικών αδειών, οι άθλιες παροχές υγείας των κρατουμένων, η προοπτική κατασκευής φυλακών κολαστηρίων τύπου Γ που θα στερούν κάθε δικαίωμα από τους φυλακισμένους δεν είναι άσχετα από τις φασιστικές πρακτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου σε όλη την κοινωνία. Ο αντισυνδικαλιστικός νόμος που στοχεύει να βγάλει τα σωματεία εκτός νόμου, οι παρακολουθήσεις, οι απολύσεις και διώξεις συνδικαλιστών και αγωνιστών, οι επιστρατεύσεις των απεργών, το ξύλο και τα δακρυγόνα στις πορείες αποδεικνύουν ότι το καπιταλιστικό σύστημα επιχειρεί να δημιουργήσει μία ολόκληρη κοινωνία-φυλακή για να εξαφανίσει όλα τα εργατικά δικαιώματα και να στραγγαλίσει τις λαϊκές αντιστάσεις. Αυτή είναι η δημοκρατία που ευαγγελίζονται οι κυβερνήσεις και η δήθεν πολιτισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ως εκπαιδευτικοί και άνθρωποι που τασσόμαστε στον ταξικό αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη εκφράζουμε την χωρίς όρους αμέριστη συμπαράσταση μας στους Νίκο Ρωμανό, Ηρακλή Κωστάρη, Γιάννη Μιχαηλίδη, Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο και Δημήτρης Πολίτης καθώς και σε όλο το κίνημα των φυλακισμένων και τα δίκαια αιτήματά τους. Απαιτούμε ΤΩΡΑ τη χορήγηση αδειών για όλους τους φυλακισμένους χωρίς περιορισμούς και εκδικητικές-πειθαρχικές ποινές, καθώς και την ουσιαστική καλυτέρευση των όρων ζωής μέσα στις φυλακές. Καταγγέλλουμε την κυβερνητική κτηνωδία και προειδοποιούμε ότι οτιδήποτε συμβεί στους απεργούς πείνας θα βαραίνει αποκλειστικά τους κρατικούς μηχανισμούς. Ας είναι έτοιμοι να θερίσουν τους καρπούς που έχουν σπείρει.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2/12, στις 18:00 στο Μοναστηράκι.

Επιπλέον, οι γονείς των απεργών πείνας Νίκου Ρωμανού και Γιάννη Μιχαηλίδη καλούν σε συνέντευξη Τύπου, νωρίτερα, στις 11.30 π.μ., στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή). Θα γίνει ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας και τα αιτήματα των δύο απεργών πείνας από γιατρούς, δικηγόρους και αλληλέγγυους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου