Χρήσιμα

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΔΟΛΙΕΥΣΗΣ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

To Z’  Τριμελές Πλημ/κείο Αθηνών,  την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, απέρριψε ως νόμω αβάσιμη έφεση του Πρόεδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας  «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΧΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «ΑΧΟΝ ΑΕ» [1] που αναπτύσσεται   με το σύστημα Δικαιόχρησης ως «ΑΧΟΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΟΥΔΩΝ», την οποία θυμήθηκε να καταθέσει, τον Φεβρουάριο του 2020, μετά τη σύλληψή του.

Η έφεση του επιχειρηματία ασκήθηκε κατά της απόφασης του Γ’ Μονομελούς  Πλημ/κείου Αθηνών (08/02/2017) [2]  η οποία καταδίκασε τον ίδιο και την κόρη του, διαχειρίστρια της  εταιρίας «ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗΣ ΑΞΩΝ ΕΛΛΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» με δ.τ. «FRANCISING AΞΩΝ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ», με ποινή φυλάκιση δύο (2) ετών έκαστος, για το αδίκημα της καταδολίευσης δανειστών και άμεση συνέργεια στην πράξη αυτή.

Συγκεκριμένα, στις 27/6/2011, συνέπραξαν στην μεταβίβαση του σήματος από την ΑΧΟΝ ΑΕ στην AΞΩΝ ΕΠΕ  ώστε με πρόθεση να εμποδίσουν  τη νόμιμη κατάσχεσή του από συνάδελφο και να ματαιώσουν την αποπληρωμή δεδουλευμένων αποδοχών χιλιάδων ευρώ  που είχαν προηγουμένως επικυρωθεί από την Δικαιοσύνη,  με απόφαση του Εφετείου Αθηνών (απ. 86/2011) στην οποία η ΑΧΟΝ ΑΕ αρνείται να συμμορφωθεί.

Δεν ξέρουμε αν ο  Όμιλος  ΑΧΟΝ σημειώνει «Κυριαρχία  στην Ευρώπη και όχι… μόνο» [3] με εκπαιδευτικά προϊόντα, όπως αναφέρει ο τίτλος άρθρου με συνέντευξη του προέδρου της στο franchiseportal.gr (7/01/2011), πάντως είναι βέβαιο ότι έχουν  προσφερθεί εκτός από «μαθήματα» ανασφάλιστης εργασίας και «μαθήματα» καταδολίευσης δανειστών .

Τα πολλαπλά ερωτήματα που γεννούνται απευθύνονται στο Υπουργείο Παιδείας και σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.

[1] https://www.youtube.com/watch?v=hWJ_a6hc4_8&ab_channel=sssoro

[2] http://enotikiprotovouliavyronas.blogspot.com/2017/02/blog-post_11.html

[3] https://franchiseportal.gr/el/sections/101/articles/473

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου