Χρήσιμα

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

ΣΤΙΣ 27/3 ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ IEK INTERDIGΙΤAL ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

Το ΙΕΚ Interdigital του ομίλου INTERGRAPHICS χρωστάει, δεν πληρώνει και ζητάει και 150.000 ευρώ!


Το ΙEK Interdigital του εκπαιδευτικού ομίλου Intergraphics, αφού δημιούργησε πολλά χρέη σε εργαζόμενους και εφορία, μετέφερε την λειτουργία του στην εταιρία Αλφα Γνώση Εκπαιδευτική  ΕΠΕ με διακριτικό τίτλο ΙEK Intergraphics. Ο χώρος των δύο εταιριών είναι ο ίδιος (Στουρνάρη 49), οι εργαζόμενοι οι ίδιοι και κυρίως ίδιοι διαχειριστές. Τώρα αν ήσουν εργαζόμενος στην αρχική εταιρία, σου χρωστάει χρήματα με απόφαση δικαστηρίου και δε στα δίνει, μάλλον ατύχησες, γιατί δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι' αυτό..


Σχετικά με την περίπτωση ενός από τους πολλούς εργαζομένους που χρωστάει η εταιρία πραγματοποιήθηκαν τρεις παρεμβάσεις από σωματεία και την ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών έξω από τον χώρο της εταιρίας ΙEK Interdigital, με στόχο να υπάρξει επικοινωνία με τον εργοδότη και  να πληρώσει. Οι παρεμβάσεις ήταν από την μία επιτυχημένες αφού η εταιρία μετά από 4 χρόνια άρχισε να πληρώνει. Το ποσό βέβαια, σε σχέση με τα χρωστούμενα είναι πολύ μικρό (δεσμεύτηκε να πληρώνει 300 κάθε μήνα, για συνολικό χρέος που ξεπερνάει τα 15000 ευρώ με τους τόκους). Αλλά και αυτά δεν πληρώνονται τελικά κάθε μήνα και όταν πληρώνονται, γίνεται αφού έχει προηγηθεί συνήθως μεγάλη πίεση.


Από την άλλη οι διαμαρτυρίες ήταν το πάτημα για την νέα εταιρία να κάνει μήνυση και να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του εργαζομένου. Τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα απορρίφθηκαν, αλλά στα τελικά η απόφαση ήταν κατά του εργαζομένου. Στη συνέχεια η νέα εταιρία προχώρησε σε αγωγή στην οποία ζητάει από τον εργαζόμενο το ποσό των 150.000 ευρώ! Δεν φτάνει, δηλαδή, που δεν πληρώνουν, ζητάνε και χρήματα.


Αυτή είναι μια κίνηση τρομοκράτησης. Μέχρι το 2017 (συν 3-4 χρόνια με τις αναβολές)  που θα εκδικαστεί η υπόθεση θέλουν να αποφύγουν την διεκδίκηση από τον εργαζόμενο τον δεδουλευμένων του. Να σημειώσουμε ότι η αρχική εταιρία με τα χρέη μετέφερε την έδρα της πολλά χιλιόμετρα μακριά για να φαίνεται ότι καμία σχέση δεν έχει με την καινούρια.

Απέναντι σε όλα αυτά η μόνη λύση δεν είναι νομική αλλά συλλογική. Να πιεστεί η εργοδοσία να πληρώσει τα χρήματα που χρωστάει και να αποσύρει την αγωγή και τη μήνυση κατά του εργαζομένου. Με όπλο την αλληλεγγύη, να στηρίξουμε την αξιοπρέπειά μας ως εργαζόμενοι.


Την Παρασκευή 27/3 στα δικαστήρια της Ευελπίδων δικάζεται η εργοδοσία για την μη καταβολή των δεδουλευμένων σε τρεις εργαζόμενους.

Παρασκευή 27/3  στις 9:00
στα δικαστήρια της Ευελπίδων
Κτήριο 9  Αίθουσα 2

Συνέλευση εργαζομένων σε ΙΕΚ
synergiek@espiv.net Ενημερωτική προσθήκη (28/3) : Η υπόθεση, λόγω του μεγάλου αριθμού της (27) στο πινάκιο, αναβλήθηκε επ' αόριστο.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου