Χρήσιμα

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

1/4: ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΕΕ



Διαδηλώνουμε ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΔΝΤ-ΕΚΤ, στη διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων και την καταστολή. Καταγγέλλουμε τη φασιστική αστυνομική απαγόρευση των αυριανών απογευματινών συγκεντρώσεων ενάντια στη σύνοδο του Ecofin που καλούνται από σωματεία, ομοσπονδίες, πολιτικές οργανώσεις.
Όλοι στις αυριανές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. 
Tην κρίση να την πληρώσει το Κεφάλαιο.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (6/4)

Η Ενωτική Πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση νομού Αττικής «ο Βύρωνας» καλεί όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του σωματείου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Απρίλη, στις 10:30 π.μ, στην Αίθουσα Λογιστών, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος.

Θα συζητηθούν η Πανεργατική Απεργία στις 9 Απριλίου, τρέχοντα θέματα του κλάδου και του Σωματείου.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ 31η INTERNTIONAL PUBLISHERS EXIBITION

Την Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014, κατόπιν απόφασης του ΔΣ, ο σύλλογος εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Ν. Αττικής "Βύρων" πραγματοποίησε εξόρμηση ενημέρωσης των συναδέλφων στη φετινή 31η International Publishers Exibition που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Divani Caravel.  Μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό και συζητήσαμε με συναδέλφους τις άγριες συνθήκες εργασίας και επιβίωσης που οι πρώτες έχουν ως αποτέλεσμα.   
Μέλη της ΕΝΠΡΩ τοποθετήθηκαν στην κοινή συνέλευση των συλλόγων αποφοίτων Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γλώσσας, ενημέρωσαν  τους συναδέλφους, και τους κάλεσαν να γραφτούν στο σωματείο μας και να συμμετάσχουν τόσο στην προσεχή Γενική Συνέλευσή του (Κυριακή 6/4) όσο και στην Πανεργατική Απεργία στις 9 Απριλίου. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:

Οι καθηγητές στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών οργανώνουν την πάλη τους ενάντια στις αυθαιρεσίες των εργοδοτικών ενώσεων.

«Κάποιοι κλαψουρίζουν αξιοθρήνητα, άλλοι βλαστημάνε χυδαία, αλλά κανείς ή λίγοι αναρωτιούνται:
αν είχα κάνει κι εγώ το χρέος μου, αν είχα προσπαθήσει να επιβάλω τη βούλησή μου,
θα συνέβαινε αυτό που συνέβη;»
Αντόνιο Γκράμσι
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Ο κλάδος μας ήδη από το 2004 έγινε το πρώτο πειραματόζωο πάνω στο οποίο οι εργοδοτικές ενώσεις σε συνεργασία με τους μηχανισμούς των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ εφάρμοσαν μεθόδους εξόντωσής μας. Το αποτέλεσμα ήταν να μας επιβάλουν να εργαζόμαστε – όσες/οι από εμάς ακόμη εργαζόμαστε -  με εξευτελιστικούς εργασιακούς όρους και μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας: δεν άφησαν τίποτα όρθιο, κανένα δικαίωμα, κανένα ίχνος αναγνώρισης του εκπαιδευτικού μας έργου. Οι εργοδότες κατάφεραν να υπογράψουν ξανά στο νομό Αττικής, την αισχρή «Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» με το στημένο από τους ίδιους «Σωματείο εργαζομένων στα Κ.Ξ.Γ. Αττικής», ένα σωματείο φάντασμα δίχως καμία συνδικαλιστική δράση που έχει σφετεριστεί από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής "ο Βύρων" το δικαίωμα υπογραφής ΣΣΕ.
Η «Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» – έκτρωμα ορίζει ωρομίσθιο 3,52 ευρώ μικτά και δεν διασφαλίζει κανένα εργασιακό δικαίωμα!

Εμείς, όμως, πιστεύουμε ότι αυτή η νίκη των εργοδοτών δεν θα κρατήσει για πολύ.  Είναι στο χέρι μας να ανατρέψουμε τη ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε βάρος όλων μας. Μπορούμε και πρέπει να παλέψουμε ενωτικά και ανυποχώρητα με όπλο μας την αλληλεγγύη και την ταξική συνείδηση για γνήσιες συλλογικές συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας. Να αγωνιστούμε για ένα δημόσιο σχολείο που  θα θέσει εν αχρηστία την ιδιωτική εκπαίδευση.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει με λύσσα τις επιταγές κεφαλαίου/Τρόικας ΕΕ -ΔΝΤ - ΕΚΤ, αδιαφορεί επιδεικτικά  για τις ανθρώπινες ζωές, στέλνει χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου τομέα στη «διαθεσιμότητα»-ανεργία. Κλείνει την ΕΡΤ, καταργεί εκπαιδευτικές ειδικότητες, διαλύει τη δημόσια υγεία και με θράσος μιλάει για αριθμούς που δεν βγαίνουν, για ανεδαφικά σχέδια δήθεν ανάπτυξης οδηγώντας το λαό στο γκρεμό.

Στο πλευρό της έχει πολύτιμους βοηθούς: από τη μια τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, που συνεχίζουν την προπαγάνδα τους υπέρ του μνημονιακού μονόδρομου κι απ’ την άλλη την ακροδεξιά/φασιστική ρητορική και πράξη που αλλάζει μορφές και προσωπεία μετακινούμενη όλο και πιο γρήγορα στο προσκήνιο του συστήματος, κάθε φορά πιο απενοχοποιημένη. Και βέβαια δεν ξεχνάμε τον αιώνιο σύμμαχο του Κράτους, τη Βία. Τη βία του ψυχολογικού σοκ και φυσικά την ωμή αστυνομική βία ενάντια σε όποιον τολμά να αντισταθεί.


O λαός οργανώνεται και αντιστέκεται στη βάρβαρη κρατική καταστολή και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Τις αντιστάσεις αυτές δεν θα τις ακούσεις στα κανάλια και στις εφημερίδες των διαπλεκόμενων επιχειρηματιών. Θα ψάξεις και θα τις βρεις στα εργατικά σωματεία, στις συλλογικές μορφές οργάνωσης και πάλης, στα δίκτυα αντιπληροφόρησης, σε όλες τις ελεύθερες φωνές όσων αγωνίζονται.

Οι δικαιολογίες και οι ψευδαισθήσεις τελείωσαν. Η πάλη είναι ο μόνος δρόμος.
Σε καλούμε να γραφτείς στο Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής "ο Βύρων," να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον.

Έλα την Κυριακή, 6 Απρίλη στις 10:30 π.μ, στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Σωματείου (στην Αίθουσα Λογιστών, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος) και να είμαστε όλοι στην Πανεργατική Απεργία στις 9 Απριλίου.


Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤIΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στο πανεργατικό συλλαλητήριο, την Κυριακή, 30 Μαρτίου, στις 18:30 στην Πλατεία Συντάγματος. Την ώρα που στη Βουλή θα ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νέο εκτρωματικό νομοσχέδιο της εξαθλίωσης της εργασίας, με ταξική ενότητα και αλληλεγγύη διαδηλώνουμε για την ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.

Με την νέα μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,95% διαλύουν τα ασφαλιστικά ταμεία και ανοίγουν το δρόμο για την περαιτέρω συρρίκνωση των συντάξεων και τη νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Διαλύουν και τον ΟΑΕΔ με την περικοπή των εισφορών. Μετά την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων χτυπάνε τις τριετίες, τις υπερωρίες, τις αποζημιώσεις και τα επιδόματα που σχετίζονται με τα κατώτερα μεροκάματα. Απελευθερώνουν πλήρως τις απολύσεις και δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να απαλλαγούν άμεσα από τους παλαιότερους εργαζόμενους και να τους αντικαταστήσουν με "φθηνότερους". Γενικεύουν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα το δουλεμπόριο με το καθεστώς ενοικίασης των εργαζομένων. Προχωρούν στη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου με την πιλοτική εφαρμογή σε 3 τουριστικές περιοχές. Με τις ρυθμίσεις για το ψωμί, το γάλα, τα φαρμακεία, το βιβλίο, τα ταξί και τα φορτηγά καταστρέφουν την παραγωγή και ενισχύουν τις μεγάλες εταιρείες. Επιταχύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, η κυβέρνηση έχει υπογράψει με την τρόικα και την απαγόρευση των απεργιών και της ανταπεργίας (λοκ αουτ) των εργοδοτών καθώς και την ουσιαστική διάλυση των εργατικών συνδικάτων.

Διαδηλώνουμε για να ανατρέψουμε την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Με τη νέα ξαφνική αντισυνταγματική ρύθμιση απελευθερώνονται πλήρως οι απολύσεις και στην ιδιωτική εκπαίδευση.  Λαμβάνουν μέτρα ώστε η ιδιωτική εκπαίδευση να υπακούει αποκλειστικά στη ζούγκλα της αγοράς και τις ορέξεις του κάθε επιχειρηματία. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) καλεί σε προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία της (Χαλκοκονδύλη και Πατησίων) στις 18:00 και σε πορεία στη Βουλή. 


Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤOY ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Η Ενωτική Πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής "ο Βύρωνας" χαιρετίζει την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ να καλέσει το μέλος του σωματείου Γ.Λ. σε απολογία ενώπιον της προσεχούς Γενικής Συνέλευσης με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής του. 
Ο Γ.Λ., ως μάρτυρας της εργοδοσίας  του φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης "Ανέλιξη" στην Ηλιούπολη, επιδεικνύοντας αντισυναδελφική συμπεριφορά και δυσφημώντας απροκάλυπτα τις αποφάσεις του σωματείου μας, κατέθεσε ενάντια στις δίκαιες διεκδικήσεις 7 απολυμένων συναδέλφων μας, μελών του ΣΕΦΚ, και τους αγώνες στους οποίους συμμετέχουμε και στηρίζουμε.
Ανακοίνωση του Δ.Σ. του σωματείου 19/03/2014

Στις 18/3/2014 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, το μέλος μας, Γαβριήλ Λαμπάτος, προχώρησε σε μία απαράδεκτη ενέργεια για μέλος του σωματείου μας, καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης της εργοδοσίας Α. Τσαρπαλή του φροντιστηρίου ΜΕ «Ανέλιξη» στην Ηλιούπολη, κατά των δίκαιων διεκδικήσεων 7 απολυμένων καθηγητών. Σα να μην έφτανε αυτό, στην κατάθεσή του καταφέρθηκε ενάντια στις δίκαιες κινητοποιήσεις υπεράσπισης των απολυμένων συναδέλφων μας, στις οποίες συμμετείχε και το σωματείο μας. Αμφισβήτησε την αναγκαιότητα τήρησης ικανοποιητικών για τους εργαζόμενους Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που αποτελεί διεκδίκηση αιχμής του ταξικού εργατικού κινήματος, όπως και του σωματείου μας.
Έφτασε μάλιστα στο σημείο, προκειμένου να δώσει υπόσταση σε ένα κείμενο καταδίκης των απολυμένων που κατατέθηκε στο δικαστήριο ως απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων του φροντιστηρίου «Ανέλιξη» στις 15/7/2013, να επικαλείται την παρουσία του προέδρου του σωματείου μας σε αυτή, όπου είχε προσέλθει για να καλέσει τους εργαζόμενους αφενός να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της 16ης Ιούλη, αφετέρου να αναλάβουν τις ευθύνες τους στηρίζοντας το αίτημα επαναπρόσληψης και καταβολής των δεδουλευμένων στους απολυμένους συναδέλφους τους. Και όλα τα παραπάνω ο Γαβριήλ Λαμπάτος τα κατέθεσε επικαλούμενος την ιδιότητά του ως μέλος του σωματείου μας, ακόμα και το ΠΑΜΕ, στις δυνάμεις του οποίου ανήκει το σωματείο μας αλλά ο εν λόγω συνάδελφος καμία σχέση δεν έχει μαζί του.
Η στάση του Γαβριήλ Λαμπάτου είναι ανεκδιήγητη και φιλεργοδοτική. Συνιστά, πέρα από πρωτοφανή αντισυναδελφική πράξη, επιχείρηση προβοκάτσιας έναντι του ΠΑΜΕ, συκοφάντησης και δυσφήμησης του ταξικού, κλαδικού σωματείου μας. Εναντιώνεται στις αποφάσεις, στους σκοπούς, τα μέσα και τις επιδιώξεις του σωματείου μας.
Ως εκ τούτου, το Δ.Σ. με απόφασή του στις 19/3 και σύμφωνα με το άρθρο 10 του καταστατικού μας, καλεί το παραπάνω μέλος μας σε απολογία ενώπιον της προσεχούς  Γ.Σ. με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής του. Επαναλαμβάνουμε την αλληλεγγύη του σωματείου μας προς τους απολυμένους συναδέλφους της «Ανέλιξης», τη στήριξη που τους παρέχουμε ως προς τις δίκαιες διεκδικήσεις τους απέναντι στην εργοδοσία.

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Εκπαιδευτικοί της Ελληνοελβετικής Σχολής που τους οφείλονται αποδοχές 7-12 μηνών, ενώ το σχολείο λειτουργεί χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας (το νηπιαγωγείο από το 2009, το δημοτικό από το 2013) προέβησαν σε επίσχεση εργασίας. Η ιδιοκτησία του σχολείου  αντικατέστησε παρανόμως τους εκπαιδευτικούς με αδήλωτο προσωπικό χωρίς νόμιμα διοριστήρια με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρό ζήτημα με την ασφάλεια των μαθητών και με την εγκυρότητα των προαγωγικών και απολυτήριων τίτλων τους. Η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία δεν θα περάσουν.

Διαβάστε Εδώ την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ.
Άρση λειτουργίας για το νηπιαγωγείο, υπό επιτήρηση το δημοτικό σχολείο.


Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Γ. ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΥ


Συγκέντρωση πραγματοποίησε το σωματείο μας το απόγευμα της Πέμπτης 13 Μαρτίου στα Πετράλωνα έξω από το φροντιστήριο του γενικού γραμματέα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Europalso) Γ. Ζηκόπουλου, στα πλαίσια της πάλης για τη διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης εργασίας στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και τη σύμβαση του αίσχους των 3.52 ευρώ που υπογράφει το Europalso με τον εαυτό του, δηλαδή το ψευδοσωματείο «Εργαζομένων στα ΚΞΓ Ν. Αττικής». 

Ο αγώνας συνεχίζεται στους χώρους δουλειάς. Όλοι οι συνάδελφοι καλούνται να ενισχύσουν τις γραμμές του σωματείου μας για να διεκδικήσουμε από τα αφεντικά και τους λακέδες τους τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.


Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΕΛΙΞΗΣ


Τη Τρίτη 18 Μάρτη στις 9.00πμ, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών (Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας, πίσω από τον Άρειο Πάγο) εκδικάζεται η αγωγή των απολυμένων συναδέλφων από τα φροντιστήρια Ανέλιξη, για να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα που οφείλει ο εργοδότης Α. Τσαρπαλής.

Να είμαστε όλοι εκεί για να στηρίξουμε το δίκαιο αγώνα των συναδέλφων. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.


Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΠΙΣΤOΠΟΙΗΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ

Η σαπίλα των εργοδοτών στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης δεν έχει τέλος.  Μπορεί ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO) και οι εκπρόσωποί του να χρησιμοποιούν μπράβους για να εκφοβίσουν το σωματείο μας και τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους,  ωστόσο το «Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Όμηρος", με 67 χρόνια ιστορία στον χώρο της ιδιωτική εκπαίδευσης, κάνει  ένα "ποιοτικό" βήμα, παραδίδει μαθήματα κατάρτισης για σεκιουριτάδες που οδηγούν σε πιστοποίηση από το Κέντρων Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) του Κέντρων Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.  Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας«Ο ΟΜΗΡΟΣ πραγματοποιεί εξειδικευμένα σεμινάρια υπηρεσιών ασφαλείας (Security) συνολικής διάρκειας 105 ωρώνμε ειδικές τιμές για ανέργους. Το τι σχέση μπορεί να έχει ο συγγραφέας των ποιητικών έργων Ιλιάδα και Οδύσσεια με μια εταιρεία  εκπαίδευσης security είναι "άλλου παπά ευαγγέλιο"!
Ως γνωστόν, ο χώρος των σεκιουριτάδων έχει γνωρίσει άνθηση μέσα στην κρίση, καθώς οι κάθε λογής εργοδότες προσλαμβάνουν συνεχώς προσωπικό ιδιωτικής αστυνομίας για κάθε χρήση.  Σε συνθήκες κρίσης του κεφαλαίου, το κράτος συνεχώς εντείνει την αστυνομοκρατία και την παρακολούθηση και μέσα σε αυτό το πλαίσιο παραχωρεί σε ιδιώτες περαιτέρω πεδία επιχειρηματικής δράσης με τη θέσπιση παροχής πιστοποίησεων σεκιούριτι από ιδιώτες. Η καταστολή των κοινωνικών αγώνων και η αστυνόμευση της καθημερινής ζωής δεν θα περνάει πλέον μόνο μέσα από από τα κρατικά όργανα αλλά και από την πλέον πιστοποιημένη και καταρτισμένη ιδιωτική αστυνομία που  δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι συχνά διαπλέκεται και με τις φασιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής.
Έτσι λοιπόν ο «Όμηρος» - όπως και άλλα "Κέντρα Δια Βίου Μάθησης" -  οσμιζόμενος νέα πεδία «εκπαιδευτικής» δραστηριότητας αποφάσισε να παρέχει στους υποψήφιους σεκιουριτάδες «γνώσεις βασικών εννοιών του Αστικού και Ποινικού Δικαίου» και να τους μάθει να «προλαμβάνουν και ελέγχουν εγκληματικές δραστηριότητες, προστατεύοντας τη ζωή και την περιουσία των πολιτών». Τους ευχόμαστε καλές δουλειές και τους προτείνουμε μέσα στα γνωστικά αντικείμενα να συμπεριλάβουν και το μάθημα «αντιμετώπιση συνδικαλιστών κατά τη διάρκεια απεργιακών συγκεντρώσεων σε κέντρα ξένων γλωσσών»! Φανταζόμαστε ότι  ιθύνοντες του Europalso θα μπορούσαν  να είναι οι πλέον κατάλληλοι πελάτες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.